Invoering BKR registratieplicht duidelijk merkbaar

Vanaf 1 mei moeten alle kredieten en afbetalingsregelingen voor nieuwe telefoons als lening geregistreerd worden bij het BKR in Tiel op het moment dat het gefinancierde bedrag meer dan 250 euro bedraagt. De gevolgen hiervan zijn duidelijk merkbaar.

Vanaf  1 mei geldt ook voor de telecommarkt een registratieplicht van alle nieuwe kredieten van meer dan 250 euro. Wie een nieuwe telefoon aanschaft in combinatie met een abonnement en de telefoon niet in één keer betaalt, gaat officieel een lening aan. Op het moment dat het gefinancierde bedrag meer dan 250 euro bedraagt, wordt een inkomenstoets gedaan en wordt de financiering als lening geregistreerd bij het BKR in Tiel. Dit kan gevolgen hebben voor menen die in de nabije toekomst bijvoorbeeld een huis willen gaan kopen. Een financiering voor een smartphone kan ervoor zorgen dat het maximale hypotheekbedrag tussen de 7.000 en 12.000 euro lager uit zal komen.

Grote invloed op gedrag

In de eerste 2 weken van mei hebben wij gezien dat bestelling  van losse (refurbished) toestellen enorm is toegenomen. Consumenten gaan dus op zoek naar een goedkoper alternatief en dan een refurbished toestel een prima oplossing. Er worden dus geen concessies gedaan als het gaat om de toestelkeuze, in tegenstelling tot de eerdere verwachting dat mensen zouden gaan kiezen voor goedkopere toestellen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »